lördag 28 juni 2008

Dag 7: Demonstration, Chamundi Hill & Karanji Lake

I gar smorde hela kroppen i myggmedel innan jag gick och la mig och till min stora gladje sa hade jag bara fatt ett eller tva nya myggbett nar jag vaknade i morse. Skont!

Idag har det varit en handelserik dag. Efter en god frukost bestaende av nagon typ av fattiga riddare sa gick vi till barnhemmet for att folja med pa en demonstration inne i stan. Vi skulle egentligen folja med barnen i en buss, men 50 pers i en minibuss kandes lite trangt sa vi tog en rickshaw istallet och motte upp barnen och de andra inne i centrum. Jag ar inte helt saker pa vad det var vi demonstrerade emot, men det har nagot att gora med att det just nu ar massor av bonder som tar livet av sig eftersom deras forhallanden inte ar sa bra och eftersom de inte far trillrackligt med stod fran staten. Demonstrationstaget gick i allafall nagon kilometer upp till nagon statlig byggnad dar vi stannade och sjong nagra sanger. Barnen hade skyltar dar det stod "Snalla ta inte mer gift. Vi behover er mat!"


Demonstration i Mysore (Vi gar langst bak)

Efter demoinstrationstaget tog vi en rickshaw till Chamundi Hill dar det finns ett kannt tempel. Vi bestamde med rickshawn att han skulle vanta i 30 minuter medan vi gick och tittade pa templet. Vid templet fick vi lamna in vara skor i en skoinlamning innan vi blev visade in. Vi fick lite blommor och nagon plaststaty, av en man utanfor templet, som vi skulle offra dar inne. Inne i templet smetade de en rod prick i pannan pa oss och gav oss nagra blommor som vi skulle ge till var chauffor for att fa en saker resa hem. Nar vi kom ut fran templet blev vi sa klart kravda pa pengar for guidning, blommorna som vi offrade och den dar plaststatyn som skulle skydda oss fran allt ont. Jaja, det var i allafall en upplevelse aven om det kostade oss 200 rupees... blommorna gav vi till chaufforen som stod kvar och vantade pa oss sa resan ner for berget gick bra.


Familjefoto utanfor templet pa Chamund Hill.

Sedan akte vi till en stor park med en konstgjord sjo som heter Karanji Lake. Dar satt det massor av indiska karlekspar vid sjon. Vi gick runt bland pafaglar och marabourstorkar... det fanns en lekpark dar ocksa sa vi stannade och lekte lite dar innan vi tog en rickshaw hem igen.


Stora faglar vid Karanji Lake

2 kommentarer:

flado sa...

jätteroligt att ni fått upp bilder! väldigt spännande resa! /Leif

Krailan sa...

Kanon med bilder, brukar sitta på jobbet och läsa om er resa. Kul att följa erat äventyr.