söndag 29 juni 2008

Dag 8: Draktillverkning, seightseeing & Mysore Palace

Idag har varit ytterligare en handelserik dag. Vi har varit pa barnhemmet hela formiddagen och tog idag med oss material sa att vi kunde gora KomTek-drakar till de som ville... och det var ganska manga som ville :) Vi hann nog med att gora 15 drakar innan det var dags for lunch. De bjod pa lunch pa barnhemmet. Jag smakade lite, men ville inte ata for mycket eftersom jag sett deras kok och hur och var de diskar.


Drakbygge pa barnhemmet

Pa eftermiddagen tog vi en rickshaw till centrum och stannade till for att ata indiska pizza pa Dominos. Det ar ganska skont att kunna aka ivag och ata en pizza och dricka lite lask nar man ater kryddstark indisk mat till frukost, lunch och middag annars. D indiska maten ar supergod, men magen behover nog vila sig lite ibland fran alla kryddor. Dessutom tycker lill-kille battre om pizza.

Efter lunch tog vi en liten seightseeing i en rickshaw for 30 rupees. Han visade oss olika marknader och tog oss till nan arab som tillverkade oljor av olika slag. Han lyckades salja oljor for 500 rupees till oss. De var bra mot alla mojliga sjukdomar och krampor. Vi kopte myggolja och nan olja som skulle gora oss smala :) Han visade oss aven "weedfabriken", men den var stangd pa sondagar.

Efter seightseeingen akte vi till Mysore Palace. Palatset dar Maharadjan bor... eller om det ar hans bror. Jag ar inte saker. Hur som helst tander de tusentals sma lampor pa hela palatset kl. 7, sa vi akte dit for att se detta spektakel. Det var fint med alla lampor, men det var mycket folk dar och manga forsaljare som ville salja allt fran flojter till halsband. En annan rolig sak var att det flera stycken som ville ta kort pa oss. Vi fick stalla upp oss bredvid nagon familj och sa tog dom kort pa oss :)


Utanfor Mysore Palace

Vi har varit har en vecka nu och vi borjar redan kanna oss som hemma. Maten ar inte langre lika stark, man reagerar inte om det star tva kossor pa vagen och skiter, vi borjar forsta att alla rickshawchaufforer alltid forsoker ta dubbelt pris och vi borjar faktiskt hitta inne i centrum trots att det ser likadant ut overallt.

Jag maste saga att vi har haft en enorm tur som hamnade hos var familj. Vi bor superbra och far superbra mat har. Det har volontarresor i Sverige verkligen fixat jattebra at oss.

Just ja... jag glomde nastan beratta att det stod om demonstrationen i den lokala tidningen idag. Det var massor av journalister dar igar och filmade och fotograferade. Det var dock ingen bild pa oss i tidningen, men de hade visat ett klipp fran demonstrationstaget pa nyheterna pa TV.

Eftersom det tar san tid att lagga upp bilder sa kommer jag att gora det lite da och da, nar jag har lite mer tid. Kolla langre ner bland de tidigare inlaggen sa ser ni om jag lagt upp nagra nya bilder.

Inga kommentarer: