tisdag 24 juni 2008

Dag 2: Fran Bangalore till Mysore

Vi vaknade kl. 9 idag, utvilade efter en hel natts somn. Alla nya volontarer bor pa samma hotell och det var samling idag kl. 10. Vi at frukost och traffade de andra volontarerna. fem st fran Holland, tre st. fran Frankrike och ytterligare en svensk forutom oss. Svensken hette Micke och hans bagage hade fastnat i Bombay sa han fick stanna kvar i Bangalore nar alla vi andra akte vidare till Mysore. Efter frukost akte vi rickshaw till busstationen. Hela familjen, tva stora vaskor, tva handbagage och barnvagnen i samma rickshaw. Det var ganska trangt, men det var en upplevelse. Var chauffor kryssade mellan bilar och andra rickshaws och tutade hela tiden. Framme pa busstationen vantade en fin och modern buss med air condition pa oss. Bussresan fran Bangalore till Mysore tog ca 3 timmar, men det var mycket att se langs vagen sa det var helt OK.

Framme i Mysore var det bara att packa in oss i en ny rickshaw och aka till ett hotell for att ata lunch. De andra volontarerna som inte ska borja arbeta direkt och stanna langre (de har bl.a. en introduktionsvecka) kommer aven att bo har under de forsta veckorna. Det kandes skont att vi inte skulle bo dar eftersom det var valdigt primitivt och varje rum delades av 8 personer. Vi at i allafall supergod lunch (brodet ar i vardlsklass har i Indien) och lamnade de ovriga i sallskapet och tog en tillsammans med var kontaktman en rickshaw till var vardfamilj som bodde ca. 20 minuter utanfor stan.


I baksatet pa en rickshaw

Nar vi kom fram traffade vi var vardfamilj, familjen Parashuram. Mr Parashurami, hans fru Raami och deras tva dottrar Tonga (12 ar) och Djancy (7 ar). Mr Parashurami ar aven direktor pa barnhemmet. De var jattetrevliga och visade oss runt. Vi bor i ett jattefint gastrum som ligger alldeles intill deras hus. Det ar t.o.m. en vanlig toalett pa rummet, det ar tydligen inte sa vanligt har i Indien. Vi packade upp vara vaskor och fick sedan middag inne hos vardfamiljen. Vi kommer att ata frukost och middag har varje dag. Lunch far vi ata antingen pa barnhemmet eller bekosta sjalva ute pa stan. Vid middag traffade vi tva andra volontarer som redan arbetat pa barnhemmet nagra manader (alla volontarer ater frukost och middag hos var vardfamilj). Layla ar fran Beligen och Annika ar svensk. Det var ganska skont att kunna fraga dom om hur allt fungerade eftersom pappan i familjen pratade ganska fort och det var svart att forsta hans engelska. Flickorna i familjen tyckte det var roligt att det kommit ett sa litet barn som skulle bo hos dom och de lekte tillsamman hela kvallen.


Tonga och Djancy framfor gasthuset vi bor i

Efter middagen visade Layla och Annika oss var internet cafeet lag. Det var bara 5 miuters promenad fran vart hus och kostade 13 rupees (ca 2 kr) for tva datorer i en halvtimme. Klockan var 21.30 och jag skrev lite i bloggen innan de stangde. Efter en jobbig dag var det anda ganska svart att sova. Ganska manga nya intryck att smalta.

Inga kommentarer: