måndag 30 juni 2008

Dag 9: Besok pa marknaden

Eftersom vi var med barnen pa barnhemmet bade lordag och sondag har vi varit lediga idag och aven imorgon istallet. Det kanns ganska skont att ha tva lediga dagar dar ifran eftersom det ar valdigt intensivt att vara dar, aven om det bara handlar om nagra timmar om dagen.

Idag har vi i allafall varit pa den lokala marknaden inne i Mysore. Dar fanns berg av kokosnotter, bananer, blommor, smycken, kryddor m.m. Det var ganska kul att ga och titta runt pa alla som satt och salde sina varor. Vi kopte lite mer olja eftersom det var mycket billigare an hos hokus pokus-doktorn som vi var hos igar (kan aven saga att myggoljan som vi kopte dar inte fungerade, sa nu har jag varit och kopt ett riktigt myggmedel pa apoteket som aven fungerar for barn). Sen kopte vi pa oss en massa kryddor ocksa eftersom kryddorna har inte alls gar att jamfora med de vi har hemma.


Det var manga fina farger pa marknaden

Vi vaxlade aven lite dollars till rupees eftersom pengarna borjar sina och vi blev glatt overraskade nar dollarn var vard mer har an hemma i Sverige. Det ar dock ganska billigt att leva har. Pa lite drygt en vecka har vi gjort av med de 2000 kr som vi vaxlade in till rupees i Sverige innan vi akte och det ar ju inte sa mycket nar vi ar tre personer. Da bor aven namnas att vi betalade ca. 500 kr (av de pengarna) for att aka taxi fran flygplatsen forsta dagen. Vi har blivit lovade av var kontaktperson att vi skulle fa tillbaka de pengarna eftersom de egentligen skulle ha kommit och hamtat upp oss, men det far vi nog inte rakna for mycket med.

Familjen vi bor hos far oss verkligen att kanna oss som hemma. De tva dottrarna i familjen ar dessutom jattesnalla mot var lilla grabb och leker och skojar med honom. Igar tog vi med var barbara DVD-spelare in nar vi skulle ata middag, da satt de tillsammans och tittade pa Pingu.


Kvallsbio med Pingu


Inga kommentarer: