torsdag 26 juni 2008

Dag 5: Myggbett, koskit & malarbocker

Idag hade jag nog 100 myggbett nar jag vaknade. Vi har nagon slags mygglampa i vart rum som ska fa myggorna att dras dit istallet for till oss, men den verkar inte fungera. Myggbetten kliar dock inte konstigt nog, men det ar irriterande att vara helt rodprickig pa fotterna. Till frukost fick vi nagon slags grot som var full med svartpeppar... det var faktiskt ingen hojdare. Som tur var fick vi aven lite bananer och brod.

Igar trampade jag sonder mina sandaler sa jag var tvungen att kopa nya och det var inte speciellt dyrt. Jag hittade ett par i skinn som satt perfekt och betalade 250 rupees (50 kr) utan att pruta. Skor ar ganska viktigt har eftersom det ligger fullt med koskit pa gatorna. Man maste titta ner i marken hela tiden for att inte trampa i en. Affarerna har i den lilla byn (Hootagali) som vi bor i liknar mer sma skjul an butiker. Det kanns helt otroligt att de har det har internetstallet har (dock med 6 datorer och urusel uppkoppling). Det finns dock det mesta har som frisor, apotek, bageri m.m. men som sagt det ar valdigt primitivt.

Idag tog vi en rickshaw till Pizza Hut for att ata nagot annat an indisk mat. Det var mycket dyrare, men lill-grabben gillade det och at nastan en hel pizza sjalv. Det var skont for han har atit lite daligt av den indiska maten. Den ar ju inte direkt anpassad efter sma vasterlandska barn med alla kryddor. Efter pizzan gick vi ca. 1 timme (med en 10 kiloskille pa armen) for att komma till ett stort Supermarket. Vi kopte lite klader och godis till oss sjalva och lite kritor och malarbocker till barnen pa barnhemmet. Vi tog en rickshaw hem och gick till barnhemmet. Idag var barnen lite lugnare nar vi kom med barnvagnen. Alla som bor langs vagen halsar dock och vill ta kort pa oss med sina mobilkameror.

Pa barnhemmet plockade vi fram kritorna och malarbockerna och vips hade vi 15 barn som satt och malade i ca. en timme tills alla bladen i boken var slut. Eftersom barnen har gar i skolan pa dagarna sa ar de inte sa sugna pa att ha engelskalektioner nar vi kommer, sa vi far mest leka med barnen, prata med dem och hitta pa roliga saker. Om vi vill gora nagot speciellt far vi dock ordna med material sjalva eftersom det inte finns nagot sadant pa barnhemmet. Vi funderar pa att aka in till stan och kopa lite spel som vi kan spela nar vi kommer dit pa eftermiddagarna.


Malar i malarbocker pa barnhemmet

Kl. 7 gick alla barnen in for att gora sina laxor, sa vi foljde med och hjalpte de barnen som arbetade mad sina engelskalaxor. De har barnen ar inte sa bra pa engelska och Kannada (det sprak som de talar i den har delen av Indien), sa det var kul att hjalpa till att forklara hur vissa ord uttalas pa engelska.

Idag berattade Parashoram (direktor pa barnhemmet) att ca. 90 procent av de barn som ar har ar barn till prostituerade kvinnor (men de traffar sallan sina foraldrar), resterande ar plockade fran gatan och ar foraldralosa.

Imorgon ska Raani (mamman i huset som vi bor i) ha "cooking lessons" med oss och de andra tva volontarerna som bor har, det ska bli spannande.

1 kommentar:

Krailan sa...

Hej på er!!
Låter som ni har det bra, kan tänka mig att det är väldigt annorlunda vad man är van vid. Läste att det var dålig uppkoppling
men du har ingen möjlighet att lägga upp bilder?
Ta hand om er!
Krailan