tisdag 24 juni 2008

Dag 3: Mysore

Dagen borjade med frukost i tradgarden tillsammans med de andra volontarerna fran barnhemmet, Layla och Annika. Det var helt OK frukost. Cous cous, brod och papaya. Efter frukost visade Annika oss till barnhemmet. Langs vagen ligger hogar av sopor overallt och kossor gar helt fritt. Allt ser otroligt slitet och smutsigt ut. Barnhemmet sag i allafall fint och nybygt ut. Det var bara fyra ar sedan det byggdes. Det var dock inte sa manga barn dar nar vi kom eftersom alla gar i skolan mellan 8.00 och 15.00. De aldre ungdomarna var i allafall dar och blev overfortjusta nar det kom en liten blond pojke fran Sverige och halsade pa. Alla ville bara honom och krama honom. Vi tittade runt lite pa barnhemmet och lekte lite med nagra gamla leksaker som fanns i ett lekrum. Vi stannade i drygt en timme innan vi gick tillbaka till huset.

Efter en stunds vila i vart rum beslutade vi oss for att ta en buss in till Mysore centrum. Vi hoppade pa forsta basta buss som gick at ratt hall, klev pa och betalade 14 rupees (2 kr). Bussarna har ar inte sa moderna, men det flaktade i allafall eftersom dorren saknades och alla fonster var oppna. Vi var inte helt sakra pa vart vi skulle hoppa av och hur det egentligen fungerade, det fanns inte direkt nagon stoppknapp som i Sverige att trycka pa, sa vi hoppade av bussen lite for tidigt fick vi reda pa nar vi kom hem igen. Vi gick i allafall en runda for att leta efter nagot matstalle som sag OK ut. Det kandes lite som att vara en Hollywoodstjarna eftersom alla stirrade pa oss hela tiden och viskar till varandra. Konstig kansla... Hur som helst sa hade vi lamnat barnvagnen hemma och vi borjade bli trotta i armarna av att bara runt pa en 11 kg kille. Utan framgang i vart sokande efter matstalle beslutade vi oss for att ta en rickshaw hem igen. Nu har vi i allafall varit inne i centrum en gang sa det blir lite enklare nasta gang. Resan tillbaka gick bra. Det ar ganska roligt att aka rickshaw och det ar ganska skont nar det flacktar. Nar vi kom hem var det dags for middag inne hos familjen. Vi passade pa att ge dem nagra gavor fran Sverige. En Bergslagshast, Reboda honung och en fotobok som vi gjort. Barnen i familjen blev jatteglada over fotoboken och fragade en massa saker om julgranen och snogubben. Bergslagshasten fick direkt hedersplatsen pa deras TV. Det verkar som om de far en och annan gava fran volontarerna som bor har. I vart rum star det t.ex. en dalahast :) Maten var hur som helst lika god som igar. Frun i huset ar "Cooking teacher" pa Universitetet har sa det kanske inte ar sa konstigt.

Nu har vi fatt reda pa vara arbetstider och det ser mycket bra ut. Vi kommer att vara pa barnhemmet mellan kl. 16.00 och 20.00 onsdag - sondag. Mandag och tisdag ar vi lediga. Imorgon ska de tva andra volontarerna visa oss ett hotell dar det finns en pool som man kan besoka.

2 kommentarer:

flado sa...

Tjenare!
Låter som om ni har det jättebra! Det kommer bli en upplevelse för livet!
/Leif

AT sa...

Hej Stefan (och familj)!
Det är härligt att höra om era eskapader och allt ni är med om. Hoppas ni får en riktigt bra vistelse och att ni håller er friska och får uppleva mycket.

/Anna Teresia