tisdag 8 juli 2008

Home sweet home

Nu är vi hemma igen! Resa hem gick bra, men vi var väldigt trötta redan när vi kom till Arlanda (klockan var då 20.30 svensk tid och 23.30 indisk tid) och hade då en lång bilresa framför oss. Det känns i allafall skönt att vara hemma igen, trots att det har regnat sedan vi klev av planet. Jag hade nästan glömt bort hur skönt det är att sova i sin egen säng.

Våra väskor står fortfarande i hallen, vi har inte orkat packa upp dem än... eller jo, lite grejer som vi köpt med oss hem har vi packat upp, men det där med att tvätt alla kläder får vänta ett tag. Nu ska vi bara vara hemma och njuta av alla västerländska självklarheter som toalettpapper, sköna duschar och mjuka sängar i några dagar.

Något jag kommer att sakna nu när vi är hemma igen är den indiska maten. När vi mellanlandade i London köpte vi lite vanlig västerländsk mat, men det smakade ingenting. Vi var tvungna att peppra och salta för fullt för att det skulle smaka något.

Jaja, det här blir det sista inlägget. Tack för att ni har följt med oss på vår resa och för att ni har läst min blogg!

Ha det fint!
/Stefan, Anna-Eva och Malte

fredag 4 juli 2008

Dag 13: Sista dagen pa barnhemmet.

Idag har vi varit inne i stan och handlat lite snacks till hemresan pa supermarket. Vi foljde aven med Annika till posten for hon skulle skicka hem lite (ganska mycket fakstiskt) saker redan nu for att slippa ta med det pa planet och det tog valdigt lang tid eftersom killen som packade ner hennes grejer i paket aven sydde in paketen i tyg.

Idag var var sista dag pa barnhemmet. Vi hade kopt ballonger och kakor som vi gav till flickorna innan vi tog farval. Alla barnen fragade nar vi skulle komma tillbaka nasta gang och blev lite besvikna nar vi sa att vi nog inte skulle komma tillbaka nagon mer gang. De onskade oss i allafall lycka till pa var resa hem innan vi gick tillbaka till huset for att ata var sista middag hos familjen.

Idag ar det ocksa sista dagen vi ar har i Mysore. Vi aker tillbaka till Bangalore imorgon efter frukost och borjar da var resa hem till Sverige igen. Det ska faktiskt bli ganska skont att komma hem igen och fa sova i sin egen sang, men det har har varit ett aventyr som jag absolut inte hade velat varit utan. Vi kommer garanterat att se vissa saker med andra ogon nar vi kommer hem och vi har fatt en erfarenhet som vi sent kommer att glomma.

Nasta gang jag skriver ar jag forhoppningsvis hemma i Sverige igen...

torsdag 3 juli 2008

Dag 12: Hela Indien strejkar!

Idag hade vi tankt att aka in till stan for att handla lite, men efter frukosten fick vi besked om att hela Indien gatt i strejk! Barnen kom tillbaka fran skolan och sa att deras larare inte var dar. Mamman i var vardfamilj sa att alla utom poliser och journalister strejkar idag. Eftersom barnen inte gick i skolan passade vi pa att ga till barnhemmet redan pa dagen. Alla barn var dar och lekte i ett rum med gamla skankta leksaker. Vi visade lite bilder fran Sverige, med bl.a. snogubbe och julgran, och de larde oss lite Kannada (det lokala spraket har).


Spelar spel med flickorna pa barnhemmet

Vid lunchtid gick vi till ett stort hotell som ligger en halvtimmes promenad har ifran i hopp om att deras restaurang var oppen sa att vi kunde fa lite lunch. Men icke sa nicke... de strejkade ocksa. Som tur var fanns det nagra svartfotter som hade sina sma butiker oppna sa vi kunde kopa lite bullar och en pase chips. Ingen vidare lunch, men vad gor man nar ett helt land strejkar? Vi fick veta att anledningen till strejken var de standiga prishojningarna har som ar en foljd av hojda avgifter till staten.


Den lokala frisoren har i byn srejkade inte!

onsdag 2 juli 2008

Dag 11: Please do not feed the swedish family

Idag har vi varit pa Mysore Zoo och sett giraffer, gorillor, flodhastar, noshorningar, elefanter och mycket annat. Det var ett jattestort zoo och rundan vi gick var 3,5 km. Efter att vi avverkat lite drygt halften kopte vi glass och lask och satte oss vid ett bord for att vila lite. Efter en stund markte vi dock att folk (indier) borjade komma fram och stalla sig bredvid vart bord medans nagon annan fotograferar oss. Det var flera stycken som kom fram och tog kort pa oss nar vi satt dar och at glass. Det var t.o.m. en som filmade oss nar vi gick darifran med barnvagnen :) Det kandes lite konstigt eftersom det inte var nagon som fragade om de fick fotografera oss... lite som djur i bur!


Tittar in hos svartbjornen!



Fina giraffer

Idag har det varit ganska varmt har och regnet har uteblivit hela dagen. Pa eftermiddagen gick vi upp till barnhemmet och hade med oss malarbocker och kritor igen. Det var mest de minsta barnen som vill mala. Flickorna pa barnhemmet har det jattebra och det kanns ibland som de ar lite bortskammda med att det alltid ar volontarer dar som hittar pa roliga saker.

tisdag 1 juli 2008

Dag 10: Shopping & Monsunregn

Inatt sov vi inte sa bra eftersom familjens hund ylade hela natten. Vi bestamde oss darfor for att sova vidare en stund efter cous cous-frukosten. Vid lunch tog vi en rickshaw till stan och gick langs huvudgatan och tittade i butiker. Vi kopte lite klader och Indiskt losvikts-te.

Monsunen kom for nagra dagar sedan men vi har haft tur och inte varit ute nar det har regnat. Idag borjade det dock regna nar vi var ute sa det var bara att plocka fram regnklader och paraply. Regnet ar dock ganska varmt sa det ar faktiskt ganska skont nar det inte regnar for mycket.

Trots regnet (det brukar inte regna sa lange) tog vi en rickshaw till Mysore Zoo, men det var stangt pa tisdagar. Vi far gora ett nytt forsok imorgon igen...